facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο διαλόγου και κωλυσιεργία στην κατάθεση αναλυτικών καταστάσεων εκπαιδευτικών αναγκών
 
 
 
 
Ημερομηνία: 30-07-2018

 

 

30 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με βάση την απόφαση που λήφθηκε στις 27 Ιουλίου 2018, στη συνάντηση μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σήμερα Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, θα έπρεπε να ξεκινήσει εντατικός διάλογος μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με στόχο την εξεύρεση των τρόπων που θα επιτρέψουν την έγκαιρη  στελέχωση των σχολείων και την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δυστυχώς, αντί να τηρηθεί κατά γράμμα η πιο πάνω ρητή εντολή του ΠτΔ, σήμερα κλήθηκαν στο γραφείο της Γενικής Διευθύντριας οι ηγεσίες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για να παραλάβουν υλικό, το οποίο τελικά δεν ήταν τίποτε άλλο από τις υφιστάμενες κατηγορίες παραχώρησης εξωδιδακτικού χρόνου στη Δημοτική, τη Μέση και την Τεχνική Εκπαίδευση, οι οποίες είναι πολύ καλά γνωστές σε όλους τους εμπλεκόμενους και συνεπώς δεν έχουν καμιά απολύτως προσθετική αξία στην έκβαση του διαλόγου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ζητούν εδώ και καιρό αναλυτική κατάσταση των εκπαιδευτικών αναγκών της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και της προηγούμενης, κατά τομέα, έτσι ώστε  να διαφανούν οι όποιες πρόσθετες ανάγκες. Ταυτόχρονα, ζητούν αναλυτική κατάσταση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών λειτουργών στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και αλλού. Τα πιο πάνω στοιχεία είναι αυτά που θα δώσουν ώθηση στη διαδικασία του διαλόγου.

Με βάση τα πιο πάνω, καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να δώσει επιτέλους σχετικές οδηγίες στις Αρμόδιες Διευθύνσεις για ικανοποίηση του πιο πάνω αιτήματός μας, πριν από την πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με επιστολή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018.

Από τα πιο πάνω είναι σαφές ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, με δική του ευθύνη, έχει περιορίσει ασφυκτικά το χρονικό πλαίσιο του διαλόγου από πέντε σε τρεις μόνο μέρες, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να κωλυσιεργεί ως προς το θέμα της κατάθεσης στο τραπέζι του διαλόγου όλων των ποσοτικών δεδομένων που σχετίζονται με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, επί των οποίων θα πρέπει να διεξαχθεί ο διάλογος.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις δηλώνουν για μια ακόμα φορά την ετοιμότητά τους για ουσιαστικό διάλογο και καλούν τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού επιτέλους να συνεργαστεί μαζί τους για την επιτυχή έκβαση του διαλόγου. Σε αντίθετη περίπτωση ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα φέρει ακεραία την ευθύνη.

 

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ

 

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ