facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ενημερωτικό Δελτίο για τη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Οικονομικών στις 16 Ιουλίου 2019
 
 
 
 
Ημερομηνία: 18-07-2019

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Ενημερωτικό Δελτίο


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/7 /2019 μεταξύ των Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη τέθηκαν από τις πέντε Οργανώσεις τα πιο κάτω θέματα:

1).       Εκπαιδευτικοί και Κρατικοί Υπάλληλοι που   μονιμοποιούνται μετά την 1/10/2011 και δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα Συνταξιοδοτικό Σχέδιο.

Η σοβαρή αυτή εκκρεμότητα παραμένει ανοιχτή από το 2011 αφήνοντας συνταξιοδοτικά μετέωρους τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους. Οι πέντε Οργανώσεις μετέφεραν στον Υπουργό Οικονομικών το αίτημά τους, για ένταξη των εν λόγω εκπαιδευτικών και κρατικών υπαλλήλων στο κρατικό επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο.

Ο Υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι το αίτημα αυτό θα το θέσει σύντομα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, παρόλο που υπάρχει ήδη απόφαση, όπως ανέφερε, για δημιουργία του Ταμείου Προνοίας.

2).       Εκπαιδευτικοί οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν μετά την 1/10/2011,  έχουν αφυπηρετήσει και δεν έλαβαν κανένα συνταξιοδοτικό ωφέλημα ή φιλοδώρημα.

Οι πέντε Οργανώσεις ζήτησαν την παραχώρηση φιλοδωρήματος στους εν λόγω εκπαιδευτικούς, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Ο Υπουργός Οικονομικών άκουσε με κατανόηση το αίτημα αυτό και έδωσε οδηγίες στους συνεργάτες του να διερευνήσουν, άμεσα, το θέμα και να του υποβάλουν εισήγηση, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία που ισχύει για τους κρατικούς υπαλλήλους, έτσι ώστε να παραχωρηθεί φιλοδώρημα στους αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικούς,  με αναδρομική ισχύ.

3).       Πρόωρες αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικών χωρίς αναλογιστικές μειώσεις.

ΟΙ Εκπαιδευτικές Οργανώσεις εξέφρασαν έντονα παράπονα για την καθυστέρηση που παρατηρείται για προώθηση της πρότασης για πρόωρες αφυπηρετήσεις χωρίς αναλογιστικές μειώσεις, γεγονός το οποίο επηρέασε αρνητικά όσους αρχικά  επέδειξαν ενδιαφέρον.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ζήτησαν από τον Υπουργό Οικονομικών να ανοίξει το χρονικό διάστημα που θα υποβάλλουν αίτηση οι επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί, έτσι ώστε, να καλύψει περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Τονίστηκε, επίσης, ότι το μέτρο αυτό πρέπει να έχει συνέχεια και να μην ισχύσει μόνο για μία φορά, όπως προνοεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Υπ. Οικονομικών δεσμεύτηκε να συζητήσει το χρονικό διάστημα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                        Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                             Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Λευκωσία,     18  Ιουλίου  2019

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-777.2019(ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ