facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για την Αξιολόγηση του Μαθητή
 
 
 
 
Ημερομηνία: 27-08-2019

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για την Αξιολόγηση του Μαθητή


Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αξιολογώντας την πληθώρα τροποποιήσεων που έγιναν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έστω και την υστάτη, στους Κανονισμούς για την Αξιολόγηση του μαθητή σε κάθε τετράμηνο, διαπιστώνει ότι αυτές δεν ικανοποιούν την ΟΕΛΜΕΚ, καθώς δεν κινούνται σε ικανοποιητικό βαθμό προς την αναμενόμενη κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι η σθεναρή στάση της Οργάνωσης μαζί με άλλα οργανωμένα σύνολα και η αντίθεσή της στην εξετασιοκεντρική φιλοσοφία του ΥΠΠ για την αξιολόγηση του μαθητή με  εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων, ήταν αυτή που οδήγησε στην αναβολή του θεσμού και στη μη εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δήλωνε αποφασισμένο και έτοιμο να τις εφαρμόσει.

Δυστυχώς, το ΥΠΠΑΝ αντί να αξιοποιήσει τον ένα χρόνο αναστολής του θεσμού με στόχο να διαλεχθεί εποικοδομητικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να ικανοποιήσει έστω και τις ελάχιστες προϋποθέσεις (αναθεώρηση Αναλυτικών Προγραμμάτων ώστε αυτά να είναι συμβατά με τον πραγματικά διαθέσιμο διδακτικό χρόνο, δημιουργία τράπεζας υλικού, καθολική και συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, πρόβλεψη επαρκούς χρόνου για την εφαρμογή των εναλλακτικών μορφών αξιολόγησης κ.λπ.) για την επιτυχή έκβαση του νέου θεσμού, παρέμεινε πεισματικά εγκλωβισμένο σε απόλυτες θέσεις, τις οποίες αναγκάστηκε τελικά να αναιρέσει. Ανάλωσε τον χρόνο του σε επικοινωνιακούς σχεδιασμούς μέσω ενημερώσεων για τον τρόπο εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων και προωθούσε μια πρωτόγνωρη εκστρατεία προβολής του θεσμού, με καταχωρήσεις στα έντυπα μέσα και διαφημιστικά φιλμάκια στα ηλεκτρονικά μέσα.

Αναφορικά με την ουσία των τροποποιήσεων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σημειώνουμε ότι αυτές περιέχουν κενά και αναπάντητα ερωτήματα.

Ως εκ τούτου με βάση και την τελευταία απόφαση της ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ, το ΚΔΣ θα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για λήψη αποφάσεων για το ζήτημα αυτό.

 

Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                    Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Λευκωσία, 27  Αυγούστου  2019

Αρ. πρωτ. 0311-936.2019

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ