facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για μονόωρη στάση εργασίας στις 25 Σεπτεμβρίου 2019
 
 
 
 
Ημερομηνία: 17-09-2019

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για μονόωρη στάση εργασίας

στις 25 Σεπτεμβρίου 2019

 

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, εξέτασε τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η βεβιασμένη και πρόχειρη εφαρμογή του νέου τρόπου αξιολόγησης των μαθητών/τριών, η οποία ξεκίνησε με τεράστια κενά, ασάφειες, όπως προκύπτουν και από τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΑΝ, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ούτε τα στοιχειώδη από το ΥΠΠΑΝ για μια τέτοια αλλαγή (π.χ. προσαρμογή Αναλυτικών Προγραμμάτων, επιμόρφωση, ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό/ενημερωτικό υλικό).

Ταυτόχρονα, το ΚΔΣ επεσήμανε τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό εκατοντάδων εκπαιδευτικών που, οχτώ (8) χρόνια μετά την ψήφιση του Νόμου 113(1)2011 με τον οποίο καταργήθηκε η παροχή συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στους εκπαιδευτικούς και στους δημόσιους υπαλλήλους που μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011, εργάζονται ή/και αφυπηρέτησαν χωρίς συνταξιοδοτικά ωφελήματα. Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στην Κυβέρνηση για τη μη υλοποίηση των επανειλημμένων δεσμεύσεων που ανέλαβε την τελευταία οχταετία για την επίλυση αυτού του σοβαρότατου προβλήματος, καθώς και για τη μη τήρηση των διαδοχικών χρονοδιαγραμμάτων που η ίδια έθετε, με τελευταίο παράδειγμα την 15η Σεπτεμβρίου.

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ κατέγραψε, επίσης, τις εντελώς ακατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά, εξαιτίας τις απουσίας κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας. Η απάθεια του ΥΠΠΑΝ μπροστά στο συγκεκριμένο πρόβλημα που αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής και η απροθυμία του να δρομολογήσει λύσεις είναι το λιγότερο απαράδεκτη.

Επιπρόσθετα, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ διαπιστώνει ότι μέχρι και σήμερα παρουσιάζονται ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες. Η μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων σε σχέση με τις πολλές και συνεχείς μετακινήσεις των καθηγητών, επενεργεί αρνητικά σε βάρος των καθηγητών, των μαθητών καθώς επίσης και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πιο πάνω προβλήματα, για τα οποία έχουν αποκλειστική ευθύνη το ΥΠΠΑΝ και η Κυβέρνηση, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε την πραγματοποίηση μονόωρης στάσης εργασίας, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, την 1η διδακτική περίοδο.

 

Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Λευκωσία,  17  Σεπτεμβρίου  2019

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-1083.2019

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ