facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
 
 
 

Κανονισμοί Μετακίνησης/Τοποθέτησης Βοηθών Διευθυντών

 

Ερμηνεία

 

Για τους παρόντες κανονισμούς, εκτός εάν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια:

 

1. Βοηθός Διευθυντής (Β.Δ.) σημαίνει τον εκπαιδευτικό λειτουργό που κατέχει θέση Βοηθού Διευθυντή και διορίζεται για υπηρεσία σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης.

 

2. Αρμόδια Αρχή σημαίνει τον Υπουργό ενεργούντα συνήθως διά του Γενικού Διευθυντού του Υπουργείου.

 

3. Διαθέσιμη θέση Β.Δ. σε ένα σχολείο σημαίνει τη θέση που προκύπτει από τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου σε Διευθυντικό προσωπικό.

 

4. Τοποθέτηση Β.Δ. σε σχολείο/σχολεία μιας εκπαιδευτικής περιφέρειας σημαίνει τον καθορισμό του σχολείου/σχολείων στο/στα οποίο/οποία πρόκειται να υπηρετήσει την επόμενη σχολική χρονιά.

 

5. Μετακίνηση Β.Δ. σημαίνει αλλαγή τοποθέτησης σχολείου/σχολείων, εντός της ίδιας εκπαιδευτικής περιφέρειας.

 

6. Μονάδες μετάθεσης είναι οι μονάδες μετάθεσης που τηρεί και ανακοινώνει η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Ε.Ε.Υ.) στην ιστοσελίδα της και αποτελούν μέτρο σύγκρισης μεταξύ Β.Δ. για τις μετακινήσεις/τοποθετήσεις τους.

 

7. Σχολική έδρα Β.Δ. για σκοπούς μετακίνησης/τοποθέτησης σημαίνει τη σχολική μονάδα στην οποία ο Β.Δ. είναι τοποθετημένος. Για τον Β.Δ. που δεν υπηρετεί εξ ολοκλήρου σε σχολική μονάδα, Σχολική έδρα για σκοπούς μετακίνησης/τοποθέτησης σημαίνει τη σχολική μονάδα στην οποία είναι τοποθετημένος.

 

8. Σχολικό έτος σημαίνει τη χρονική διάρκεια που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου ενός έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

 

..................................................................................................................

 

1. Οι μετακινήσεις/τοποθετήσεις διενεργούνται από την Αρμόδια Αρχή, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρόντων Κανονισμών. Η Αρμόδια Αρχή δύναται να μετακινεί/τοποθετεί ή να μη μετακινεί/τοποθετεί Β.Δ. για εκπαιδευτικές ανάγκες δεόντως τεκμηριωμένες. Και στις δύο περιπτώσεις, ο επηρεαζόμενος Β.Δ. δικαιούται, εάν ο ίδιος το ζητήσει γραπτώς, να ενημερωθεί.

 

2. Ανάγκη μετακινήσεων/τοποθετήσεων Β.Δ. προκύπτει από τη δημιουργία διαθέσιμων θέσεων Β.Δ. στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, ως αποτέλεσμα των αναγκών του σχολείου σε διευθυντικό προσωπικό και των διαφόρων πράξεων της Ε.Ε.Υ. (όπως μεταθέσεις, προαγωγές, τοποθετήσεις κτλ.).

 

3. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για μετακίνηση/τοποθέτηση σε όλες τις επαρχίες θα γίνεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Όσοι Β.Δ. μετατεθούν/τοποθετηθούν από την Ε.Ε.Υ., μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα μπορούν να συμπληρώνουν αίτηση για μετακίνηση/τοποθέτηση στις εναπομείνασες διαθέσιμες κενές θέσεις Β.Δ., μέχρι τη 1:00 μ.μ. της επομένης μέρας, από την ημέρα ανακοίνωσης των μεταθέσεων/τοποθετήσεων στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Υ.

 

4. Η Αρμόδια Αρχή διενεργεί τις τοποθετήσεις/μετακινήσεις με κριτήριο τις μονάδες μετάθεσης που ανακοινώνει η Ε.Ε.Υ.

 

5. Ο Β.Δ. που βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο υπηρεσίας του δεν μετακινείται, με εξαίρεση τις πρόνοιες της παραγράφου 1 των παρόντων Κανονισμών.

 

6. Οι μετακινήσεις/τοποθετήσεις ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέχρι 25 Ιουλίου.

 

7. Ενστάσεις για τις μετακινήσεις/τοποθετήσεις υποβάλλονται προς τον οικείο Επαρχιακό Π.Λ.Ε. ή τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μέχρι και τα μεσάνυκτα της μεθεπόμενης μέρας από την ημέρα ανακοίνωσης των μετακινήσεων/τοποθετήσεων στην ιστοσελίδα του ΥΠΠ. Εκπρόθεσμες ενστάσεις δεν γίνονται αποδεκτές.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων από την Αρμόδια Αρχή, ανακοινώνονται συμπληρωματικές μετακινήσεις/τοποθετήσεις. Οι μετακινήσεις/τοποθετήσεις αυτές δεν ανατρέπονται από συμπληρωματικές μετακινήσεις/τοποθετήσεις, ως αποτέλεσμα μετέπειτα μεταθέσεων και τοποθετήσεων της Ε.Ε.Υ.

 

8. Ο Β.Δ. μετακινείται μετά τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών υπηρεσίας στο ίδιο σχολείο. Σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, που αφορούν σε σοβαρούς λόγους υγείας, δεν μετακινείται.

 

9. Ο Β.Δ. που τοποθετείται από την Ε.Ε.Υ. (νεοπροαχθείς) ή που προέρχεται από μετάθεση ή που θα έχει συμπληρώσει, μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, πέντε (5) έτη συνεχούς υπηρεσίας στο ίδιο σχολείο, ή δεν υπηρετεί σε σχολείο (αποσπασμένος, αδειούχος, υπηρετεί σε ΚΙΕ, κτλ), υποχρεούται να συμπληρώσει αίτηση μετακίνησης/τοποθέτησης, δηλώνοντας κατά σειρά προτίμησης όλα τα σχολεία της Εκπαιδευτικής του περιφέρειας. Αν δεν συμπληρώσει αίτηση μετακίνησης/τοποθέτησης, τότε τοποθετείται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Υπηρεσίας.

 

10. Ο Β.Δ. έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση βελτίωσης της θέσης του. Στην περίπτωση που ο Β.Δ. υποβάλλει αίτηση για βελτίωση θέσης, δηλώνει μόνο τα σχολεία που τον ενδιαφέρουν. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί η επιθυμία του για βελτίωση της θέσης του, τότε παραμένει στο σχολείο που είναι τοποθετημένος.

 

11. Αν για την ικανοποίηση εκπαιδευτικών αναγκών επιβάλλεται η μετακίνηση ενός Β.Δ. μιας ειδικότητας από ένα σχολείο σε άλλο, τότε μετακινείται εκείνος που έχει συμπληρώσει τέσσερα (4) χρόνια ως Β.Δ. στο σχολείο ή, αν δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, εκείνος που έχει τις λιγότερες μονάδες.

 

12. Εάν μία διαθέσιμη θέση διεκδικείται από περισσότερους του ενός Β.Δ., αυτή παραχωρείται στον ενδιαφερόμενο που έχει τις περισσότερες μονάδες μετάθεσης, λαμβάνοντας υπόψη την ισόρροπη σύνθεση του διευθυντικού προσωπικού στις διάφορες ειδικότητες.

 

13. Ο Β.Δ. δεν μετακινείται/τοποθετείται σε σχολείο στο οποίο υπηρετεί ως εκπαιδευτικός ή ως Γραμματειακό Προσωπικό ο/η σύζυγος, ο γονιός του ή παιδί του, εκτός αν συντρέχουν σοβαροί ειδικοί λόγοι για τους οποίους δίδεται σχετική έγκριση από τον Επαρχιακό Π.Λ.Ε. ή τη Διεύθυνση Μ.Τ.Ε.Ε.

 

14. Ο νεοπροαχθείς στη θέση Β.Δ. δεν τοποθετείται στο σχολείο από όπου έχει προαχθεί. Δικαιούται να μετακινηθεί/τοποθετηθεί σε αυτό, μετά την παρέλευση τεσσάρων (4) τουλάχιστον ετών.

 

15. Ο Β.Δ. δεν δικαιούται να επανέλθει σε σχολείο που έχει υπηρετήσει προηγουμένως, πριν από την παρέλευση τεσσάρων (4) τουλάχιστον ετών. Εξαιρούνται οι εξής περιπτώσεις:

  • Όταν Β.Δ. μετατίθεται από την Ε.Ε.Υ., δικαιούται με την επάνοδό του στην εκπαιδευτική περιφέρεια που υπηρετούσε πριν μετατεθεί, να διεκδικήσει θέση και στο σχολείο που υπηρετούσε ως Β.Δ., νοουμένου ότι δεν έχει υπηρετήσει στο σχολείο αυτό πέραν των δύο (2) ετών. Συνολικά, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε (5) έτη υπηρεσίας στις δύο αυτές περιόδους, στο ίδιο σχολείο. Η ίδια ρύθμιση ισχύει και για Β.Δ. που δεν υπηρετεί σε σχολείο (αποσπασμένος, αδειούχος, υπηρετεί σε ΚΙΕ, κτλ)
  • Όταν Β.Δ. μετακινηθεί, λόγω εκπαιδευτικών αναγκών, δικαιούται τις επόμενες σχολικές χρονιές να συμπεριλάβει στην αίτηση μετακίνησης/τοποθέτησής του και το σχολείο που υπηρετούσε πριν μετακινηθεί, νοουμένου ότι δεν έχει υπηρετήσει στο σχολείο αυτό πέραν των δύο (2) ετών. Συνολικά, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε (5) έτη υπηρεσίας στις δύο αυτές περιόδους, στο ίδιο σχολείο.

 

16. Β.Δ., ο οποίος είχε αποσπαστεί πλήρως ή είναι αδειούχος ή υπηρέτησε σε ΚΙΕ, για μία μόνο σχολική χρονιά, έχει το δικαίωμα, κατά προτεραιότητα, να επανέλθει στο σχολείο που υπηρετούσε προηγουμένως, νοουμένου ότι δεν έχει υπηρετήσει στο σχολείο αυτό πέραν των δύο (2) ετών και εξακολουθεί να υπάρχει διαθέσιμη θέση. Στην περίπτωση αυτή, ο Β.Δ. θα πρέπει να υποβάλει γραπτώς αίτημα στον Επαρχιακό Π.Λ.Ε. ή τη Διεύθυνση Μ.Τ.Ε.Ε. Συνολικά, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε (5) έτη υπηρεσίας στις δύο αυτές περιόδους, στο ίδιο σχολείο.

 

17. Β.Δ. που μετατέθηκε και με τις επόμενες πράξεις της Ε.Ε.Υ. επανέρχεται στην εκπαιδευτική περιφέρεια που υπηρετούσε, πριν μετατεθεί, ισχύουν τα ακόλουθα:

Αν επανέλθει μέσα στον ενιαίο κύκλο μεταθέσεων (είναι οι μεταθέσεις που πραγματοποιούνται από την Ε.Ε.Υ. από τις 15 Μαρτίου μέχρι 15 Ιουλίου), επανατοποθετείται στο σχολείο του.

Αν επανέλθει μετά τον ενιαίο κύκλο μεταθέσεων και μέχρι τις 31 Αυγούστου, επανατοποθετείται στο σχολείο του, νοουμένου ότι εξακολουθεί να υπάρχει κενή θέση Β.Δ. Σε διαφορετική περίπτωση, τοποθετείται σύμφωνα με τους παρόντες κανονισμούς.

 

18. Για σκοπούς των παρόντων κανονισμών, ο χρόνος υπηρεσία ενός Β.Δ., σε ένα σχολείο στο οποίο δεν υπηρετεί εξ ολοκλήρου, θεωρείται μόνο το μέρος της τοποθέτησής του στο εν λόγω σχολείο. Σημειώνεται όμως ότι στην περίπτωση αυτή, η υπηρεσία του συγκεκριμένου Β.Δ. δεν μπορεί να ξεπεράσει τις έξι (6) συνεχόμενες σχολικές χρονιές στο ίδιο σχολείο.

 

 

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ