facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥΣ
 
 
 

 

 

Απόφαση ΠΣΓΑ 18ης Ιουνίου 2009 για τους φακέλους των εκπαιδευτικών

Η ΠΣΓΑ που συνήλθε στη Λεμεσό στις 18 Ιουνίου 2009 έχοντας ως επιδίωξή της τη διαφάνεια, την προστασία της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών και την ίση μεταχείριση των εκπαιδευτικών λειτουργών με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους, καταδικάζει τις οποιεσδήποτε ενέργειες στελεχών του ΥΠΠ οι οποίοι, με αβάσιμες, κατασκευασμένες, ατεκμηρίωτες κατηγορίες, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση και εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. της Οργάνωσης να συνεχίσει τις προσπάθειες και να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες με σκοπό να επιτευχθεί  τροποποίηση της νομοθεσίας η οποία  θα εξασφαλίζει: 

  • Τη γνωστοποίηση των εκθέσεων (συνήθους και ειδικής) αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, που συντάσσονται από τους Διευθυντές και τους Επιθεωρητές, προτού αποσταλούν στην ΕΕΥ.
  • Την άμεση γνωστοποίηση της βαθμολογίας στους καθηγητές  χωρίς να απαιτείται αίτησή τους και την ονομαστική σύνθεση του κλιμακίου αξιολόγησης.
  • Σύσταση δευτεροβάθμιου οργάνου για την εξέταση των ενστάσεων.
  • Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διερεύνηση καταγγελιών κατά εκπαιδευτικών, με αποκλεισμό της διερεύνησης ανώνυμων καταγγελιών και της διασφάλισης της ύπαρξης ενός μόνον υπηρεσιακού φακέλου για τους εκπαιδευτικούς στον οποίο να έχουν πρόσβαση.
  • Άμεση κατάργηση των άρθρων 51 παράγραφος 2 και 55 παράγραφος 3 που αφορά το δικαίωμα έκφρασης των εκπαιδευτικών.

 

Αν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της ΟΕΛΜΕΚ στα πιο πάνω αιτήματα, τότε η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα μη εξαιρουμένων και των δυναμικών.

 

Λεμεσός,  18  Ιουνίου  2009.

Αρ. πρωτ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΦΑΚΕΛΟΙ)

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ