facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
 
 
 

 

Απόφαση ΠΣΓΑ 21ης Ιουνίου 2012

για την οικονομική κρίση

Η Π.Σ.Γ.Α. αφού συζήτησε την οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας και τις διαφαινόμενες προθέσεις και απειλές για νέα μέτρα σε βάρος των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα δηλώνει τα εξής:

 

Στο πλαίσιο των ετεροβαρών μέτρων που επιβλήθηκαν, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη καταβάλει με το παραπάνω το δικό τους μερίδιο, ενώ η συνεισφορά του πλούτου είναι μηδαμινή και τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή πολύ περιορισμένα.

 

Τη λύση στην κρίση δεν θα τη δώσουν οι εργαζόμενοι μισθοσυντήρητοι ούτε το κουτσούρεμα των μισθών και των άλλων δικαιωμάτων τους, αλλά η φορολόγηση του πλούτου και η είσπραξη των ανείσπρακτων φόρων που ξεπερνούν σήμερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας της κυβέρνησης, τα 400 εκατομμύρια ευρώ.   Επιπρόσθετα, θα πρέπει να περιοριστεί η σπατάλη και η κακοδιαχείριση στην κρατική μηχανή.

 

Η ΠΣΓΑ επισημαίνει ότι σε συνθήκες ύφεσης και αυξανόμενης ανεργίας, τα μέτρα λιτότητας σε βάρος ιδιαίτερα των μισθωτών δεν σώζουν την οικονομία, αλλά αντιθέτως εξασθενούν τις προοπτικές ανάπτυξης, εντείνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία.

 

Εξάλλου, ο τέως Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας είχε δώσει την ξεκάθαρη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων τα οποία θα πλήξουν τους εργαζόμενους.

 

Ως εκ τούτου, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για προώθηση της ανάπτυξης και όχι να καταφύγει στο νέο κουτσούρεμα μισθών και άλλων ωφελημάτων των εργαζομένων ή στην επιβολή νέων φόρων.

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση και να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στην περίπτωση επιβολής νέων μέτρων σε βάρος τους.

 

Αν κριθεί αναγκαίο να συγκληθούν έκτακτες επαρχιακές συνελεύσεις για ενημέρωση των μελών μας και έκτακτη σύγκληση της Π.Σ.Γ.Α. για να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

 

Η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. να παρακολουθεί τις εξελίξεις και στην περίπτωση που κρίνει αναγκαίο, σε συνεννόηση και με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, μη αποκλειομένων και των δυναμικών.

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                  Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,   22  Ιουνίου  2012.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012(ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ)

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ