facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
 
 
 

 

Απόφαση ΠΣΓΑ 21ης Ιουνίου 2012

για τις μεταθέσεις και μετακινήσεις

Η ΠΣΓΑ θεωρεί τους Κανονισμούς που αφορούν τόσο τις μεταθέσεις όσο και τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών ως μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του κλάδου και γι’ αυτό θέση της είναι ότι αυτοί πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα.

 

Σ’ ό, τι αφορά τους Κανονισμούς Μεταθέσεων η ΠΣΓΑ επισημαίνει ότι η ΕΕΥ πρέπει να τους εφαρμόζει χωρίς διακρίσεις.  Πολλά προβλήματα δημιουργούνται από την κατάχρηση των πιστοποιητικών ασθενείας γι’ αυτό και η ΕΕΥ θα πρέπει να εξετάζει μόνο τα περιστατικά που υποβάλλονται και εγκρίνονται από το Ιατροσυμβούλιο μέσα στα χρονικά πλαίσια που καθορίζει ο νόμος.

 

Σ ό, τι αφορά τους Κανονισμούς Μετακινήσεων και Τοποθετήσεων που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια, θέτοντας τέρμα στις παρεμβάσεις των οποιωνδήποτε, η ΠΣΓΑ αποφασίζει τα παρακάτω:

 

  • Οι Κανονισμοί που αφορούν τους καθηγητές και Β.Δ. που εφαρμόζονται τόσα χρόνια και έλυσαν πολλά προβλήματα, να προωθηθούν από το ΥΠΠ στη Βουλή για ψήφιση, το αργότερο μέχρι το Δεκέμβρη του 2012.
  • Να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με το ΥΠΠ η συζήτηση για τους κανονισμούς που αφορούν τους ΒΔΑ’ με βάση την πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ και μέχρι το Δεκέμβρη του 2012 να προωθηθούν κι αυτοί στη Βουλή για ψήφιση.
  • Να γνωστοποιούνται οι διδακτικές ανάγκες ανά ειδικότητα και ανά σχολείο, πριν την περίοδο υποβολής των αιτήσεων για Μετακινήσεις.
  • Με τη δημοσίευση των μεταθέσεων και μετακινήσεων να επισυνάπτονται και οι μονάδες μετάθεσης κάθε εκπαιδευτικού.
  • Οι Κανονισμοί Μεταθέσεων δεν εφαρμόζονται σε παγκύπρια βάση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αδικίες σε συγκεκριμένες επαρχίες όπως η Λάρνακα και η Πάφος.  Το θέμα αυτό να συζητηθεί στο Κ.Δ.Σ. της Οργάνωσής μας, στην παρουσία και των Επαρχιακών

Γραφείων της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να αναζητηθεί λύση στα πλαίσια των σχετικών Κανονισμών χωρίς να δημιουργούνται αδικίες σε βάρος των συναδέλφων.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                  Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,   22  Ιουνίου  2012.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012(ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ  ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ)

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ